diumenge, 5 de febrer del 2012

Senyals de fum

También en castellano
Aquesta setmana li han donat una estocada de mort a les energies renovables a Espanya, així de clar. Com ja és habitual, la culpa la té la crisi, i no ens podem permetre promocionar la generació energètica renovable a base d'incentius i primes. No és només això, que és el més evident, s'en va a orris al nostre país tot un projecte per descentralitzar la producció energètica i democratitzar-la, trencant amb la concentració de poder econòmic i polític que això suposa, i les conseqüències geopolítiques que tots coneixem. Algú s'imagina que l'energia deixés de ser un dia moneda d'intercanvi en les relacions internacionals perquè es pot produir pràcticament a tot arreu?

Diuen que aquesta setmana, a la compareixença al Congrés d'un ministre, amb certes responsabilitats en la decissió, es va sentir aquesta conversa, entre aquest i una diputada interessada en la matèria:

- Però vostè ja sap que això farà pujar les emissions de CO2 i no complirem amb els compromissos internacionals, oi?
- Ja m'agradaria que això fos així, senyoreta. Voldria dir que la indústria comença a produir i que deixem enrera la crisi.

Si us plau, siguem seriosos, mostrem-nos seriosos, actuem seriosamente, fem un exercicis de serietat o de responsabilitat (del que són sempre els exercicis). Desenvolupar-se és créixer, cremar petroli, carbó, gas dels nostres veïns de l'altra banda del mar, de qualsevol mar, i embrutar-ho tot. Això de la sostenibilitat en realitat ho deiem perquè tocava dir-ho i ara no estem per tonteries, que no s'han enterat que tenim una crisi entre nosaltres?

Els mercats no havien entès les nostres senyals, demanant una treva, oferint una pau humiliant, i hem hagut d'encendre fogueres per enviar altres senyals, més clares encara. Senyals d'un fum negre per dir que estem disposats a desfer qualsevol camí en això de construir un desenvolupament mínimament raonable.

No deixen de ser iròniques aquestes senyals per donar la benvinguda a l'Any Internacional de les Energies Renovables per a Tothom.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada